Ruta de les Basses antigues de la Pobla de Massaluca



Aquesta ruta de gairebé 10 quilòmetres de llargada és especialment atractiva pels amants de les aus, ja que l’elevada riquesa d’aquest grup fa que la seva observació sigui una activitat gairebé obligada.
La ruta passa per diversos punts d’interès com són l’antic cementiri o l’ermita de Santa Madrona, i també permet observar diverses construccions fetes amb pedra en sec. Però, les antigues basses que es situen al voltant del poble i que han estat rehabilitades com  a punts d’atracció de fauna, són la seva principal atracció. Des d’aquests punts es pot observar la flora i la fauna del municipi i conèixer la lligada història que aquestes basses tenen amb la gent del poble.
A més, la ruta admet diverses variants gràcies a ser circular i bidireccional, això permet adaptar el recorregut a les necessitats de cadascú. Tanmateix, el recorregut està pensat per a aturar-se en cada un dels punts d’atracció de fauna el temps convenient i poder observar, conèixer i gaudir de cada un dels punts visitables.
Es recomana fer la ruta en dos trams:
- Un primer tram de 6 quilòmetres que condueix des del mirador de la Pobla de Massaluca fins a la bassa Bovera, passant per les basses Coscolloga i d'En Coll. Aquestes són les dos basses naturals que conformen la ruta i des d'on es pot observar diverses espècies animals i vegetals.
- Un segon tram d'uns 4 quilòmetres que condueix de la bassa Bovera al Mirador del poble. El filtre verd i la característica bassa del Cassarello són dos punts fins als que ens condueix aquest tram de la ruta, juntament amb diversos punts d'interès com l'antic cementiri del municipi. Abans d'arribar de nou al centre del poble és imprescindible passar per la Cooperativa agrícola Caterra on es poden adquirir els productes agrícoles locals.
 
 Els punts d'atracció de fauna creats a partir de la rehabilitació de les antigues basses de la Pobla de Massaluca són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. Cada un dels punts disposa d'una pista en bon estat i d'un espai de pàrquing i descans. La ruta a seguir per als cotxes és:
 

Comentaris

Entrades populars