LA POBLA DE MASSALUCA

La Pobla de Massaluca és un poble de la Terra Alta que compta amb una rica i variada fauna com a conseqüència de la seva situació geogràfica i de la notable extensió d'un paisatge poc humanitzat.
Aquesta població d'uns 333 habitants compta amb unes 1600ha dins la zona ZEPA dels Tossals d'Almatret i Riba-roja. És una representant dels paisatges del sud de la Depressió Central caracteritzats per les pinedes, estant en un punt de transició entre les màquies del sud i el carrascar.
Amb tot, la Pobla de Massaluca és una zona de gran interès pels amants de la natura, sent un destí ecoturístic important per a practicar el Birdwatching i disfrutar de les meravelloses i imponents vistes al pantà de Riba-roja, d'on sobresurt el campanar de l'antic poble de Faió, el qual va quedar submergit en les aigües de l'Ebre.
Tanmateix, el poble està voltat per unes antigues basses, algunes d'elles construïdes amb pedra seca, que funcionaven com a reservoris d'aigua i que actualment s'han rehabilitat per convertir-les en punts d'atracció de fauna, els quals ens permeten observar i conèixer les espècies animals i vegetals que ara hi habiten.

Comentaris

Entrades populars