TALLER D'EDUCACIÓ AMBIENTAL SOBRE LES CAIXES NIU

El passat dia 20 de març els nens de l'escola L'Ametller de la Pobla de Massaluca van dur a terme un taller d'educació ambiental sobre les caixes niu per a pàrdids, dirigit per la tècnic de desenvolupament ecoturístic de l'ajuntament de la Pobla. 
La primera part del taller va consistir en posar-nos a la pell d'un ornitòleg i investigar sobre les espècies d'aus que viuen als voltants del poble. La gran contrarietat del dia va ser el fort vent que impedia volar a les aus  i ens va dificultar la tasca d'observació. Tot i això, vam poder obsevar pardals, coloms, tòrtores i les primeres orenetes!
Després, la segona part, va consistir en muntar les caixes niu. Aquestes estructures de fusta estan adreçades a espècies que normalment fan en els nius en les cavitats naturals dels arbres madurs com ara la mallerenga (Parus major), el pardal (Passer domesticus), el pica-soques blau (Sitta europaea) o el pit roig (Erithacus rubecula) entre d'altres. Actualment, aquestes tenen problemes per trobar un bon lloc on fer els nius, com a conseqüència de la destrucció dels boscos en mans de l'activitat humana, i també com a conseqüència dels incendis.
Quan les caixes es van acabar de construir en vam penjar una al pati de l'escola,  la resta les penjarem prop les basses durant unes jornades participatives del projecte de rehabilitació dels ecosistemes naturals de la Pobla.
MOLTES GRÀCIES ESCOLA L'AMETLLER!

Comentaris

Entrades populars