Ruta Punta del Duc

La Ruta de la Punta del Duc ens condueix fins al mirador de la Punta del Duc per un sender que es troba dins la zona PEIN de Riba-roja d'Ebre. El sender ens porta entre la pineda muntanya avall, fins arribar a un punt estratègic, davant l'aiguabarreig del riu Matarranya amb l'Ebre, des d'on observar el pantà de Riba-roja d'Ebre, les característiques parets que delimiten el curs de l'aigua i els rapinyaires que les han escollit com a llar. Tampoc passa desapercebut el campanar de l'antic poble de Faió, el qual va quedar submergit en les aigües de l'Ebre quan es va construir el pantà.
Per a poder arribar a l'inici del sender, sortint de la Pobla per la carretera TV7411 en direcció Riba-roja, a uns 4 quilòmetres de distància, a mà esquerra, ens trobem amb un entrador que no només indica la direcció cap a la punta del Duc, sinó que també indica que és un punt d'interès per la batalla de l'Ebre. Seguint aquest camí, s'arriba a una zona de pàrquing des d'on comença la senda. Si teniu sort, podreu observar els cabirols que corren al vostre pas!
Un cop a la zona de pàrquing, abans de començar el descens cap al mirador de la Punta del Duc, es fàcil observar diversos punts on hi ha trinxeres i estructures creades durant la batalla de l'Ebre pels soldats, però que mai es van arribar a utilitzar pel canvi en el decurs de la mateixa. 

La senda té una llargada de 900 metres durant els quals les vistes es van fent cada cop més impactants. No et pots oblidar els binocles, ja que un cop s'arriba al mirador l'observació d'aus, sobretot de rapinyaires, és una activitat obligatòria i fascinant que no et pots perdre.


Comentaris

Entrades populars