Ruta Punta dels Capellans

Aquesta ruta d'1,3 km de llargada passa per dins la zona PEIN de Riba-roja d'Ebre, dins la ZEPA Tossals d'Amatret i Riba-roja. La senda, a través dels extensos camps d'ametlers i olivers, ens condueix fins al mirador de la Punta dels Capellans, un punt estratègic des d'on observar el pantà de Riba-roja d'Ebre i des d'on gaudir de l'activitat estrella de les nostres rutes, l'observació d'aus.
L'inici de la ruta es troba al quilòmetre 19 de la carretera TV7411, que condueix des de la Pobla de Massaluca fins a Riba-roja, on hi ha un entrador senyalitzat com a espai on fer Birdwatching, amb un piló de fusta com el que es veu a la imatge, i amb els que ens trobarem al llarg del camí per a guiar-nos fins al destí final, el mirador de la Punta dels Capellans.  
La ruta és accessible per a les persones amb mobilitat reduïda ja que, a més del pàrquing de l'inici de la ruta, es pot accedir amb cotxe fins a un segon pàrquing des d'on comença el sender que porta fins al mirador. Des d'aquest espai es poden admirar unes visites igualment espectaculars i també practicar el Birdwatching.
Al llarg de tot el recorregut es podrà conèixer i contemplar de prop el paisatge que componen els ametllers florits, els olivers i les característiques pinedes que rodegen els bancals de sòl treballat. L'infinit cant dels ocells us acompanyarà també durant tot el camí, i si us atureu silenciosos podreu veure que són diversos els ulls que us observen. La petjada de la guerra civil és presenten diversos punts del terme, i de la comarca, lloc clau durant la batalla de l'Ebre, gràcies a les trinxeres que encara avui són observables.
A més, les construccions de pedra en sec són un altre element típic del municipi podent observar diversos tipus d'estructures per tot l'entorn de la Pobla de Massaluca.

Comentaris

  1. Genial, ja no ens perdrem, gràcies per fer més accesible els vostres tresors, el vostre patrimoni natural.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars